[gtranslate]

Onze auteurs

Onze auteurs zijn het lichaam en de ziel van de uitgeverij. Wij helpen hen zo goed we kunnen bij het schrijven en uitdragen van hun verhaal. Dit doen we op basis van gezamenlijke belangstelling en een gemeenschappelijk belang. Persoonlijk, inspirerend en overtuigend.

Kees Matthijssen

Luitenant-generaal b.d. Kees Matthijssen (1961) diende bij Defensie van 1981 tot 2023. Hij was onder andere compagniescommandant in Srebrenica (1995), bataljonscommandant in Irak (2004), taskforce commandant in Afghanistan (2008/2009) en force commander in Mali (2022/2023). Voor zijn (inter)nationale inzet voor vrede en veiligheid is hij drager van o.a. het Duitse Ehrenkreuz der Bundeswehr en het Franse Légion d’honneur. Hij is Koninklijk onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.

Kees is auteur van het boek COMMANDANT IN VIER MISSIES (2024).  

Terri van Ommen

Terri van Ommen ervoer op jonge leeftijd hoe het is om verdwaald te raken in je eigen hoofd. Als dementie haar moeder treft, verdiept ze zich in de ziekte. Ze bezoekt zorginstellingen, volgt trainingen en samen met journalist Erik van Prooijen interviewt ze diverse inspirerende experts. Inmiddels geeft Terri trainingen en lezingen op het gebied van meebewegen met dementie. Met haar persoonlijke ervaringen en professionele achtergrond is ze tot inspiratie van mantelzorgers, verzorgenden en verplegend personeel.

Terri is auteur van het boek LOSLATEN IN VERTROUWEN (2024).  

Jeroen van der Most van Spijk

Jeroen van der Most van Spijk was beveiligingsmedewerker op Schiphol. Na voltooiing van de algemene militaire opleiding werd hij wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee. Een incident met zijn dienstwapen triggerde hevige stressklachten en leidde tot uitval. Jeroen is inmiddels trainer en oprichter/eigenaar van Fullviss, een leven zonder trauma. Met zijn boek, workshops, trainingen en als spreker helpt hij anderen om kracht te halen uit stress.

Jeroen is auteur van het boek STRESS. VIND JE KRACHT IN SPANNING (2024).  

Emiel Garstenveld

Sergeant Emiel Garstenveld (1987) is recruiter bij de Koninklijke Landmacht. Zijn geuzennaam ‘Walking Soldier’ verwierf hij in 2019 met zijn tocht van Normandië naar Arnhem, in de voetsporen van de bevrijders. Hiermee vroeg en kreeg hij positieve aandacht voor de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Een jaar later trok hij vier- à vijfhonderd kilometer door Thailand. Hier volgde hij de beruchte Death Railway, de Birmaspoorweg. Onder dwang van de Japanners was deze vanaf 1942 in zestien maanden aangelegd door krijgsgevangen en burgers. Zijn tocht door Zambia, in 2021, was de langste ooit: vijftienhonderd kilometer in drie maanden, vanaf de bron van de Zambezi. Onlangs liep Emiel van kust naar kust in Madagaskar, een loodzware tocht door jungle, over bergen en savanne.

Emiel is auteur van het boek THE WALKING SOLDIER, de zwaarste tocht (2024). Met zijn boek en als veelgevraagd spreker deelt hij niet alleen zijn passie voor avontuur, maar ook de lessen die hij leerde bij Defensie. 

Ali Niknam

Ali Niknam is oprichter van TransIP, The Datacenter Group (co-founder) en bunq. Startups die ieder zijn gewaardeerd op meer dan een miljard euro. Op zijn zevende vluchtte Ali met zijn ouders van Iran naar Nederland. Als tiener startte hij zijn eerste bedrijf. TransIP, opgericht zonder beginkapitaal, groeide in vijf jaar uit tot een miljoenenbedrijf. Ali woont afwisselend in Nederland en de Verenigde Staten. Hij is winnaar van de LOEY Lifetime Achievement Award.

In ONDERNEMERS HEBBEN NOOIT GELUK vertelt Ali openhartig over de obstakels en valkuilen die elke ondernemer tegenkomt op de route naar zelfverwezenlijking en succes. Hoe neem je de juiste beslissingen, hoe ga je om met tegenslagen en wat doe je als het écht misgaat?

Wouter 'Wutru' Smit

Wouter is sportschoolmanager en fitnesstrainer oncologie. Hij is bij zijn vele tienduizenden Instavolgers bekend als ‘Wutru’. Zij zijn geïnteresseerd in de ‘Wutru way’: van zijn voorbereiding op een halve Ironman tot zijn vaderschap en de kankerdiagnose die in 2021 werd gesteld. Er volgde een uiterst ingrijpende en complexe operatie om een zeer zeldzaam kankergezwel uit zijn wervelkolom te verwijderen. Wutru toonde (alweer) enorme wilskracht en doorzettingsvermogen gedurende een zwaar revalidatietraject dat op de operatie volgde. Zijn ervaringen daarbij gebruikt hij om mensen te motiveren tot een gezonde levensstijl.

Wouter is auteur van KAPOT STERK (2021) en MENTAAL STERK (2023). Ook geeft hij inmiddels vele lezingen over ultieme veerkracht,  positivisme en omgaan met stress bij (grote) tegenslagen. 

Janneke ter Bille

Janneke is puberexpert. In 2019 startte ze haar eigen praktijk en vanaf 2021 is volledig zelfstandig als puberexpert.

Janneke richt zich op ouders, maar ook zet ze haar kennis en expertise in op middelbare scholen waar ze naast individuele coaching van leerlingen, ook docenten en teams begeleidt.

Met ruim 15 jaar praktijkervaring als gedragsspecialist MeD en pedagoog MeD is zij een veelgevraagd deskundige voor interventies en lezingen.

Janneke is auteur van HELP. PUBERPROBLEMEN 

Renaldo Ishaak

Renaldo Ishaak (1985) startte zijn carrière bij de Koninklijke Marechaussee. In 2011 werd hij trainer van de Gewapende Beveiliging Schiphol. Daarna werd hij instructeur gevaar- en geweldsbeheersing. In 2018 werd hij teamleider bij de Politie & Beveiliging op Schiphol. Momenteel en mede naar aanleiding van zijn boek First Responder is hij medewerker sociale innovatie met het dossier mentale kracht en mentale gezondheid binnen Defensie.
Renaldo heeft veel incidenten meegemaakt in zijn werk en privé. Hij beleefde de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn, de Schipholbrand, de vliegtuigramp met Turkish Airlines en andere grote en kleine ‘incidenten’. Dit alles heeft uiteindelijk geresulteerd in PTSS (posttraumatische stressstoornis).

Na een heftige periode is hij uit een diep dal geklommen en inspireert nu anderen met zijn verhaal, door middel van lezingen en zijn boek FIRST RESPONDER (2021).

Maaike Hoogewoning

Actie, avontuur en samenwerken in teamverband trokken Maaike al op jonge leeftijd. Zo werkte zij zich op tot captain van het Nederlands vrouwen ijshockeyteam, waarmee ze overal ter wereld speelde. Ze heeft meer dan 50 interlands op haar naam staan. Beroepsmatig werd ze operatiekamer-assistent bij Defensie. Maaike is veteraan en is uitgezonden geweest naar onder andere Afghanistan.

In 2019 werd Maaike verkozen tot de winnaar van de Witte Anjer prijs. De prijs staat symbool voor erkenning en waardering voor veteranen. Ze is een veelgevraagd spreker. Haar lezingen gaan over teamwork, omgaan met stresssituaties en veerkracht.

Maaike is auteur van het boek OORLOG IN DE OPERATIEKAMER.

Marco Kroon

Marco Kroon RMWO (1970) is majoor bij de Koninklijke Landmacht en de eerste militair sinds 1955 die is onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding van Nederland. 

Marco is een veelgevraagd spreker en geeft al meer dan 11 jaar lezingen voor bedrijfsleven, overheden en non-profit organisaties.

Hij heeft inmiddels 3 bestsellers op zijn naam staan: LEIDERSCHAP ONDER VUUR (2012), DANGER CLOSE (2013) en KROONGETUIGE (2018). In 2022 verscheen NASSAU TWO ZERO. In 2020 verscheen HET KABUL COMPLOT, geschreven door Rick Staal met Marco in de hoofdrol.

In september 2023 ging de bioscoopfilm De Vuurlinie in première over het leven van Marco Kroon. De film is gebaseerd op zijn boeken

Edwin de Wolf

Edwin de Wolf begon zijn militaire carrière in 1990 op de Koninklijke Militaire School. Als groepscommandant bij 12 Infanteriebataljon Garde Jagers werd hij uitgezonden naar Bosnië. Tijdens een patrouille stapte hij op een antipersoneelsmijn. Hierdoor was hij tijdelijk blind en doof en was zijn been kapotgeslagen. Na een lange revalidatieperiode werd hij manager op het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg.

Edwin heeft deelgenomen aan de Invictus Games in Orlando (2016), Toronto (2017) en Sydney (2018). Op alle drie de games won hij medailles. Momenteel is hij teamleider van het Dutch Invictus Team.  Hij is een veelgevraagd spreker en geeft lezingen in binnen en buitenland. Edwin is auteur van de bestseller KAMPIOEN OP EEN BEEN.

Robin van Roosmalen

Robin van Roosmalen (1989) is een kickbokser en mixed martial artist. Hij is zevenvoudig wereldkampioen bij Glory. Robin groeide op in een kickboksgezin en begon op 3-jarige leeftijd te trainen onder zijn stiefvader in diens sportschool. Later begon hij ook met boksen, worstelen, mixed martial arts en judo, waarin hij een zwarte band behaalde. 

In januari 2021 waren Robin en zijn zus Melissa betrokken bij een auto-ongeluk. Robin werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Zijn zus overleefde het ongeluk niet. Robin van Roosmalen stopte na een lange revalidatieperiode met zijn sport, omdat hij zijn oude niveau niet meer kon halen. Schrijven hielp hem met verwerken.

Robin is auteur van het boek POKERFACE.

Valerie Fijen

Valerie Fijen is huisarts. Als militair arts werkte ze zes jaar voor de Koninklijke Marine. Een vrouw in een mannenwereld. En bovenal een getalenteerde en gedreven professional. Het leven aan boord was haar passie, maar vroeg thuis om offers. Om deze reden verliet ze Defensie, maar zonder ooit echt afscheid te kunnen nemen.

Nog regelmatig stapt Valerie aan boord als scheeparts. Ook neemt ze deel aan expedities op afgelegen en bijzondere locaties

SISTERS IN ARMS is haar debuut. 

Patrick van der Wal

Patrick van der Wal (1971) startte zijn militaire carrière bij de Koninklijke Marechaussee. Hij heeft er diverse functies vervuld: groepscommandant bij het Mobiel Toezicht Vreemdelingen, Grensbewaking Schiphol, docent bij het huidige Contact Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum, vuurwapeninstructeur, rechercheur, motorrijder en plaatsvervangend groepscommandant Mobiele Eenheid. In 2000 stapte hij over naar de Nederlandse Politie waar hij ook diverse functies heeft vervuld. Op dit moment is hij wijkagent in de gemeente Berg en Dal Politie Eenheid Oost-Nederland. 

Patrick is uitgezonden geweest naar Bosnië en Afghanistan. 

Hij is auteur van het boek GEVANGEN IN GEVOEL.

Ivo Recourt

Na zijn dienstplicht meldde Ivo Recourt zich als beroepsmilitair en werd geplaatst in Duitsland bij een verkenningseenheid. In 1997 ging hij voor het eerst op missie naar Bosnië. Na deze missie werd hij groepscommandant in Duitsland. Na een heftig ongeluk in 2003 tijdens een oefening herstelde hij volledig en ging in 2003 mee op vredesmissie naar voormalig Joegoslavië.

Na deze uitzending stapte hij over naar de Dienst Koninklijke en diplomatieke beveiliging van de Politie. In 2009 ging hij op missie naar Afghanistan. Daarna werd hij hoofdagent in Brabant Zuidoost. Momenteel is hij werkzaam als docent op een MBO.

Ivo is auteur van het boek POLITIEHART.

Jim Bakkum

Jim Bakkum (1987) is zanger, presentator en acteur die bekend is geworden als deelnemer aan de talentenjacht Idols in 2002/2003. Hij begon met zingen op zijn tiende. Hij deed in 2002 auditie voor Idols. Uiteindelijk kwam hij in de finale van het programma en werd tweede, na Jamai.

Daarna scoorde hij diverse nummer 1-hits. Naast zijn zangcarrière ging hij acteren. Zo was hij te zien in een politieserie, een groot aantal bioscoopfilms en musicals. Ook presenteerde hij diverse TV programma’s en was hij het ‘gezicht’ van diverse producten en had zijn eigen kledinglijn.

Jim ontving gedurende zijn carrière diverse prijzen

Hij is auteur van het boek JIM. DE WEG NAAR BAKKUM.

Oetse Tamminga

Oetse Tamminga (1988) ging na zijn schooltijd werken bij Defensie bij de Luchtmobiele Brigade. Na het behalen van zijn rode baret in 2006 werd hij uitgezonden naar Afghanistan. Na zijn diensttijd was hij werkzaam bij de Politie Zaanstreek Waterland.

Inmiddels is Oetse niet meer werkzaam bij de Politie. Ten gevolge van zijn missie in Afghanistan werd PTSS bij hem geconstateerd. Helaas is hij niet meer in staat te werken en probeert te leven met zijn ziekte.

Oetse is initiatiefnemer van de stichting ‘Ask the Mountains’. De stichting organiseert hiking events voor veteranen met PTSS.

Oetse is auteur van het boek TRIGGER MIND

Brennan Heart

In 2002 startte Fabian Bohn (DJ ‘Brennan Heart’) met het produceren van een combinatie tussen hardcore en hardtrance, wat later evolueerde tot hardstyle.

In 2009 bracht hij zijn eerste album uit: Musical Impressions. In 2013 richtte hij zijn eigen platenlabel op (WE R Music), waar naast gevestigde namen ook jonge, talentvolle hardstyle producers de kans krijgen om platen uit te brengen. In 2015 lanceerde Fabian het concept I AM HARDSTYLE tijdens Amsterdam Dance Event in de Heineken Music Hall. Naast I AM HARDSTYLE-evenementen is er ook een I AM HARDSTYLE-merchandise lijn. Brennan Heart speelt op evenementen over de hele wereld, zoals Hardbass, Electric Daisy Carnival, Qlimax en Defqon.1 Festival.

Fabian is auteur van het boek HARD.

Mark Schadenberg

Mark Schadenberg is oud-militair, slaapcoach en familietrauma-coach. Als Algemeen Militair Verpleegkundige bij Defensie draaide hij meerdere missies in oorlogsgebieden. De confronterende ervaringen daagden hem uit tot de studie en praktijk van een (zelf)bewust, zinvol bestaan.

Mark verdiepte zich met name in (zijn) slaapproblematiek. En kwam met doeltreffende oplossingen voor niet alleen een betere nachtrust, maar ook een kwalitatief beter leven.

In zijn boek VAN SLAAPWANDELING NAAR DROOMLEVEN deelt Mark zijn lessen en leermomenten.

Rob van Vuure

Rob van Vuure (1945) is bekend geworden als bladenmaker en columnist. Hij was hoofdredacteur van een tiental bekende Nederlandse publieksbladen als ‘Libelle’ en ‘Playboy’. Zijn bijnaam de bladendokter kreeg hij door de tijdschriften waar hij werkte inhoudelijk weer aantrekkelijk te maken.

Rob van Vuure won diverse awards zoals de Mercur d’Or voor Publiekstijdschriften van het Lucas-Ooms Fonds en de prestigieuze LOF-prijs voor publiekstijdschriften ‘Libelle’ en ‘Panorama’. Hij werd in april 2013 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Rob is auteur van o.a. ALLE DAGEN PRINSJESDAG en LINKSHANDIG.

Maarten Vos

Maarten Vos werkt jarenlang als preventiewerker, pedagoog en trainer in de geestelijke gezondheidszorg als hij de positieve werking van het lachen ontdekt. Hij volgt cursussen in de lachyoga en lachcoaching bij onder meer dr. Madan Kataria en lachtherapeute Annette Goodheart. Inmiddels geeft Maarten al sinds 2005 lachsessies, heeft hij een eigen lachclub en is hij een van de bekendste lachcoaches van Nederland. Al duizenden mensen lachten met hem mee.

Maarten is auteur van DE KRACHT VAN JE LACH

Dhroe Nankoe en Janayitri Brahmanda

Dhroeh Nankoe is ervaren en kundig op het gebied van mantra’s, vedische teksten, yoga, meditatie en Sattvische voeding. Zijn lesmethodes inspireren kinderen en volwassenen zich te ontwikkelen op het gebied van muziek, persoonlijke groei en gezondheid. 

Janayitri Brahmanda is therapeut en lifestyle-coach met een innovatieve aanpak, gebaseerd op de klassieke kennis van yoga en gericht op body, mind en soul.

Zij schreven samen HEEL JE ZELF, met een ayurvedische kijk op en benadering van gezondheid.

Rianne Toussaint

Rianne Toussaint is succesvol ondernemer, inspirator en influencer. Zelf noemt ze zich een ‘commerciële hippie’. Rianne had een droom: leven en een business op Ibiza. Inmiddels woont en werkt ze al een aantal jaren op het eiland. En behaalde ze mooiere en grotere resultaten dan ooit gedacht. 

Rianne is de auteur van DREAM CHASER.

Marja Silvertant en Simon van Duivenvoorde

Marja Silvertant en Simon van Duivenvoorde vormen samen de directie van Aiden, een software-as-a-service bedrijf, dat het makkelijker maakt voor webshops om hun klanten online te begeleiden bij een aankoop. Samen ook schreven ze hun boek over (de gebreken van) e-commerce: waarom het kapot is en hoe we het kunnen maken. Ze tonen aan dat ‘advies’ het ontbrekende puzzelstukje is in het e-commerce landschap.

Marja en Simon zijn auteur van KLANTEN DIE TWIJFELEN KOPEN NIET.

Joop der Weduwen

 

Joop der Weduwen is juridisch adviseur. Met zijn bedrijf Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen helpt hij ondernemers met praktisch juridisch advies en hulp.

Joop der Weduwen was jarenlang betrokken bij de ontwikkelingen binnen het sociaal verzekeringsrecht en fiscaal recht, die leidden tot de (nog altijd) grote onduidelijkheid en onrust rondom de positie van de ZZP’er. Ongetwijfeld blijft zijn boek nog jaren actueel, want: ‘de politieke wil is er, maar de kennis ontbreekt.’ 

Joop is auteur van VOGELVRIJ VERKLAARD

 

Jenny Elissen

 

Jenny Elissen behoort tot de top van vrouwelijke ondernemers in Nederland. Ze werkte 25 jaar in branding, new business development en marketing intelligence. Jenny is voorzitter en bestuurder van NGO’s en bedrijven die Giant Leaps nastreven. Ze is creatief strateeg, oprichter van consultancy Giant Leapers, ondernemer en impactinvesteerder in nieuwe systeeminnovaties.

Jenny is auteur van VAN BIG IDEAS NAAR GIANT LEAPS (Nederlandstalig en Engelstalig)

 

Michiel Hobbelt en Klaas-Jan Reincke

 

Michiel Hobbelt is een ervaren trainer en geluksexpert. Vanuit zijn achtergrond in de sociale psychologie is hij geïnteresseerd geraakt in de wetenschap en praktijk van het bevorderen van geluk.

Klaas-Jan Reincke is werkdesigner van het eerste uur. Met ruim 20 jaar ervaring als werkevaluator van verandertrajecten bedenkt hij het liefst innovatieve manieren om flow te creëren.

Samen schreven zij het boek FLOW IN JE WERK.

 

Aqil Radjab

 

Aqil Radjab is ondernemer pur sang, gekenmerkt door enthousiasme en energie. In de beginjaren van zijn ondernemerschap leidde zijn onbedwingbare drang naar voren tot een ingrijpend persoonlijk faillissement. Hij wist hiervan te herstellen en ontwikkelde zich tot uiterst succesvol serial entrepreneur. Zo richtte hij het bedrijf Payroll Company op en maakte hij het zakennetwerk BNI (Business Network International) tot een Nederlands-Belgisch succes.

Aqil is oprichter en CEO van het ondernemersnetwerk Boomerang Business Collective, voor kleine en middelgrote bedrijven.

Aqil is auteur van het boek DE SLECHTSTE ONDERNEMER OOIT. Hij is co-auteur van het boek WIE IS ER IN JOUW KAMER?

 

Kikkienanje van den Brink

 

Kikkienanje van den Brink is als onderneemster, projectleider, re-integratiedeskundige/jobcoach en startersbegeleider jarenlang actief binnen het bedrijfsleven. Ze leerde veel over wat mensen motiveert -en wat niet- en hoe dit op de werkvloer uitpakt.

Als (zelf)vertrouwdeskundige werkt ze als trainer/coach om mensen binnen teams (vanuit hun eigen kracht) in beweging te brengen, waardoor ze zelf verder bewegen.

Kikkienanje is auteur van MANNEN ETEN ZELFVERTROUWEN ALS ONTBIJT

 

Jan Kwint en Marian de Joode

 

Jan Kwint is actief als psycholoog/adviseur voor directies en leiders. Als ondernemer/investeerder richt hij zich op Assessment, waarbij met name AI-toepassingen zijn  focus hebben. De gebieden Leiderschap en Team coaching hebben zijn bijzondere belangstelling. Waarbij de persoonlijkheid van de leider en die van het team centraal staan.

Marian de Joode  is Lead Consultant Team & Organisatie en Innovation LAB bij LTP Business Psychologen. LTP is het oudste en meest vooraanstaande psychologisch HR-adviesbureau (assessmentbureau) van Nederland.

Jan en Marian schreven samen IK BEN ERICA.

 

David Hulsenboom

 

David Hulsenboom is een van de meest ervaren, begenadigde en energieke sprekers en trainers van ons land. Vol passie, inspiratie en resultaat richt hij zich op business-transformaties, waarbij hij de kracht van de mens centraal stelt.

De afgelopen twintig jaar gaf David trainingen en coachingsessies in binnen- en buitenland, bij zowel corporate organisaties als in het midden- en kleinbedrijf. Hij is oprichter van Revaluation, een initiatief van Talent Eye BV. 

David is co-auteur van OH NÉÉ, IK BEN EEN FTE!

 

Hetty Zwamborn

 

Hetty Zwamborn is eigenaar van Circles International, een bedrijf dat zich bezig houdt met “leadership development, wellbeing, diversity, equity and inclusion”.

Haar tijd verdeelt ze tussen studie, betaald werk en vrijwilligerswerk. Ze heeft meegewerkt aan het IVe Russell Tribunaal en projecten geleid bij Amnesty International. De opleidingen Creative Problem Solving in de VS werpen nog steeds hun vruchten af bij haar advieswerk en dagvoorzitterschappen voor bedrijven en non-profit organisaties.

Hetty is auteur van het boek DE ANDERE WAARHEID OVER DE ANBO.

 

Jaap Broersma

 

Jaap Broersma is schilder en schrijver. Hij was diplomaat, ontwikkelingswerker en bankier; behaalde zijn master wijsbegeerte aan de UvA en reed gedurende twee jaar als vrachtwagenchauffeur om ‘een nieuwe wereld te ontdekken’. Met een oog voor het ‘bijzonder normale’ schrijft en schildert hij ‘De Andere Stad’, bijvoorbeeld voor de gemeente Zutphen.

 

Frans Kömhoff

 

Frans Kömhoff is een Nederlandse werktuigbouwkundig- en bedrijfskundig ingenieur met een brede belangstelling voor de relatie tussen filosofie, religie en natuurwetenschap. Zijn speciale aandacht gaat uit naar de revolutionaire ontwikkelingen in de kwantummechanica. Tijdens zijn carrière was hij medeoprichter van het Engelse mediabedrijf Informa Plc.

Frans woont met zijn echtgenote Eera en hun golden retriever Chissy afwisselend in België en Spanje.

Frans is auteur van het boek GOD JA, GOD NEE

 

Siebe Huizinga

 

Siebe Huizinga is co-uitgever en vaste schrijfkracht bij Uitgeverij Kompas. Zijn schrijversloopbaan begon ruim dertig jaar geleden in de tijdschriftenwereld. Vijftien jaar geleden maakte hij de overstap naar het boekenvak.

Siebe schrijft veelal onder pseudoniem en treedt op als ghostwriter. Hij is auteur van onder andere ‘Het verraad van Holland’, ‘Relikwie van het Kwaad’, ‘Boekenpaleizen of luchtkasteel’ en ‘Breken met Banken