[gtranslate]

Over ons

Uitgeverij Kompas maakt persoonlijke, inspirerende, overtuigende boeken. In redactie en beeld zijn wij direct en aansprekend. Onze ‘taal’ is eerlijk en menselijk. Wij begeleiden en verzorgen de redactie, productie, verkoop en marketing van het boek in samenwerking met de auteur.

Gezamenlijke inspanning

Uitgeverij Kompas spant zich in om van een boek een meerjarig succes te maken. Wij investeren hierin onze tijd en talenten. Een goed verhaal, maar geen manuscript? We doen het samen!

Voor marketing en verkoop gebruiken wij zowel de klassieke boekhandelsketen (Centraal Boekhuis en boekwinkels) als het social media netwerk, dat voert tot directe en online-verkoop en doorverwijzing naar onder andere Bol.com.

Wij introduceren het boek in het verkoopkanaal van (online) boekhandels en introduceren het bij relevante media. Van de auteur vragen we een vergelijkbare inspanning. Het eigen sociale netwerk en sprekersactiviteiten van de auteur zijn in onze ogen een onmisbare aanvulling op het klassieke boekhandelskanaal. In veel gevallen vragen wij auteurs om een gedeeltelijke afname van eigen boeken tegen boekhandelskorting. Dit is een deel van het verdienmodel voor de auteur. 

Gedeeld resultaat

Wij werken projectgericht, niet fondsgericht. Dit betekent dat wij elke titel in elke fase van ontwikkeling de aandacht en inspanning geven die het verdient en nodig heeft om succesvol te zijn.
Voor elke uitgave maken we een gedetailleerde en controleerbare omzet- en winstprognose. Alle afspraken met auteurs en samenwerkingspartijen leggen we vast in duidelijke overeenkomsten.

E-books en luisterboeken

Naast fysieke boeken maken wij e-boeken. Deze verkopen wij via onze website uitgeverijkompas.nl. Meertalige publicaties zijn te bestellen via Amazon en onze website. Voor onze luisterboeken werken we samen met onder meer de Zweedse uitgeverij Lind&Co en de Nederlandse uitgeverij Bookora. De luisterboeken zijn o.a. te te horen via Storytel en Bol.com.

Samenwerkingspartners

We werken graag samen met partners die voor een meerwaarde zorgen bij de publiciteit en promotie van onze militaire boeken.
Onze samenwerkingspartners:

Militaire Courant
De Militaire Courant is het toonaangevende magazine dat een breed publiek over militaire onderwerpen informeert.

Noventas
Noventas is de specialist voor verzekeringen voor militairen en andere hoog risico professionals.

Speakers Management

Uitgeverij Kompas heeft een eigen speakers management: een full-service oplossing voor zijn sprekers/auteurs. Zij spreken, wij regelen alles.