[gtranslate]

Valerie Fijen bij Boekhandel Riemer, Amersfoort

Op maandag 19 februari praat Valerie Fijen over haar boek Sisters in Arms. Ze doet dit bij Boekhandel Riemer in Amersfoort.

Sisters in Arms geeft een heel persoonlijke kijk op een uitgesproken mannenwereld: die van de Koninklijke Marine. Een wereld waarin de hoofdpersoon, Elize Rozema, zich als vrouw niet alleen staande houdt, maar zich uiteindelijk ook thuis en beschermd voelt.

Valerie spreekt bij Boekhandel Riemer niet alleen over haar roman, maar ook over de thema’s die hierin direct en indirect naar voren komen. Zoals de positie van de vrouw in een mannenwereld, moeder/dochterrelaties en gedachten over suïcide.

Valerie Fijen werkte als militair arts zes jaar voor de Koninklijke Marine. Nog regelmatig stapt ze aan boord als scheeparts. Ook neemt ze deel aan expedities op afgelegen en bijzondere locaties.

De inloop bij Boekhandel Riemer is vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met Valerie en hun boek gesigneerd krijgen. De avond is georganiseerd door Hans Loeve, Boekverkoper van het jaar 2023.

Meer nieuws