[gtranslate]

‘Mijn mening’ over First Responder

‘Ik (Bryan, recensent bij Koukleum.nl – red.) werd erg nieuwsgierig naar Renaldo’s verhaal doordat wij een raakvlak hebben, namelijk: Koninginnedag 2009 in Apeldoorn. Beiden waren wij aanwezig op deze dag, die zo mooi had kunnen zijn, maar eindigde in een drama.’

 

Hierdoor werd ik meteen getriggerd aangezien ikzelf ook aanwezig was op deze dag in Apeldoorn. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij een aantal dagen later het boek in de bus. Wij willen Uitgeverij Kompas hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Renaldo Ishaak: first responder op Koninginnedag 2009. De marechaussee-biker is als een van de eersten ter plaatse zodra de zwarte Suzuki Swift na zijn dodelijke rit crasht tegen ‘De Naald’ in Apeldoorn. Ishaak weet direct: dit is een aanslag. De moordmachine blijkt achteraf geen explosieven te bevatten, maar de dodelijke daad is wel een tijdbom in zijn hoofd.

Open en eerlijk verteld Ishaak over de impact die de aanslag en andere incidenten op hem hadden: op de mens achter het uniform. Dat uniform beschermt en geeft kracht, maar maakt kwetsbaar zodra het uitgaat. Deze kwetsbaarheid uitte zich in PTSS en veranderde Ishaak: eerst in een gebroken en vervolgens in een beter mens. En misschien wel in een nóg betere marechaussee.

De hele recensie lees je op Koukleum.nl

Meer nieuws