[gtranslate]

Edwin de Wolf overhandigt eerste exemplaar ‘Kampioen op één been’

Tijdens de boekpresentatie van Kampioen op één been, op 16 november 2019, overhandigt Edwin de Wolf het eerste exemplaar aan kolonel Ludy de Vos, directeur van het Veteraneninstituut. ‘Voor de poorten van de hel in Srebrenica richtte jij je op en groeide je uit tot een baken voor velen, een inspiratiebron voor ons allemaal,’ schrijft Ludy de Vos in het voorwoord.

Als kapitein was Ludy de Vos direct betrokken bij het incident in 1994 waarbij Edwin zijn linkerbeen verloor. Als vriend bleef hij betrokken.

Srebrenica 1994. Edwin de Wolf, 24 jaar, stapt op een mijn. Zijn jonge leven en militaire carrière lijken verwoest. Toronto 2017. Edwin de Wolf, de eenbenige wielerkampioen, jankt van geluk. Hij is een winnaar van de Invictus Games voor militairen die door of tijdens de dienst (zwaar)gewond zijn geraakt. En vooral: hij is winnaar in het leven.

Kampioen op één been is het schokkende en inspirerende verhaal van Edwins ‘struggle for life’. Het is een heel persoonlijk en intens verhaal over moed, toewijding en uitzonderlijke veerkracht. En het zet aan het denken. Hoe sterk ben jijzelf? Waar ligt de grens van jóuw kunnen? Wat weerhoudt je van geluk en succes?

Edwin de Wolf is ambassadeur en bestuurslid van de Invictus Games: het multisportevenement voor oorlogs- en dienstslachtoffers.

Meer nieuws