[gtranslate]

Werkbezoek bij het Welgelegenhuis

Juni aanstaande verschijnt Loslaten in vertrouwen, een verhalenbundel over dementie. In de bundel groeien de verhalen toe naar een moeilijk moment van afscheid tussen dochter en moeder: de inhuizing. Het nieuwe thuis van de hoofdpersoon is Het Welgelegenhuis, een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie.

Namens de uitgeverij ging Siebe Huizinga (zie foto) op ‘werkbezoek’ bij auteur Terri van Ommen en haar moeder. Het bezoek diende ook om Het Welgelegenhuis te leren kennen, dat een rol speelt in de bundel.

Dementie raakt steeds meer mensen. Door verdergaande vergrijzing leiden in 2040 ruim een half miljoen personen aan de ziekte. Zij verdienen niet alleen verzorging, maar bovenal begrip. Hier zet Terri zich voor in. Samen met Erik van Prooijen, journalist van EenVandaag, ontwikkelt ze een podcast. Met bijdragen van specialist ouderengeneeskunde Bert Keizer, ouderenpsychiater en onderzoeker Sjacko Sobczak, Baron Kasper Bormans, TedX speaker, promovendus en onderzoeker en humanitair activist Teun Toebes.

Tags :

Delen:

Meer nieuws