[gtranslate]

Nieuw: de Veteranenscheurkalender

Nationale Veteranendag trekt jaarlijks bijna 100.000 bezoekers. Maar niet in 2020. Corona verhinderde dat het evenement doorgang vond. Ook bijna alle lokale en regionale veteranendagen werden geannuleerd. De edities van het komende jaar zijn nog onzeker. Om alle veteranen voor 2021 een hart onder de riem te steken, is er nu de Veteranenscheurkalender®: een initiatief voor en van de veteraan.

Nederland kent meer dan 100.000 veteranen. Voor al deze veteranen, hun familieleden en sympathisanten staat de Veteranenscheurkalender elke dag weer vol herinneringen, uitspraken, gebeurtenissen en verrassende weetjes. Met bijzondere veteranen, memorabele foto’s, herkenbare missies, feiten en anekdotes, speciale momenten en indrukwekkende daden.

Vermaken en verbinden

De Veteranenscheurkalender is er niet alleen om elke dag te verrassen met een bijzonder item uit de wereld van de veteraan. Erkenning en verbinding zijn ten minste zo belangrijk. Daarom is er in de kalender relatief veel aandacht voor kleine en grote veteranenorganisaties, de missies waar Nederlandse militairen aan hebben bijgedragen en initiatieven vanuit Defensie ten behoeve van de veteraan.

Ambassadeurs

De eerste editie van de Veteranenscheurkalender krijgt veel sympathie vanuit Defensie en ondersteuning in veteranenkringen. Ook het bedrijfsleven met affiniteit voor veteranen speelt een belangrijke rol. Zo is Noventas, specialist van verzekeringen voor militairen, een hoofdsponsor. Ambassadeurs van de veteranenscheurkalender zijn Eus Sandel, Edwin de Wolf, Maaike Hoogewoning en Soraya van Weereld. Eus Sandel is oprichter Stichting Veteranen Amsterdam. Edwin de Wolf is nauw betrokken bij de Invictus Games. Maaike Hoogewoning is auteur en operatieassistent bij Defensie. Soraya van Weereld is het gezicht van de Veteranenshop.nl en de leading lady achter veteranentenue.nl

 

‘Veteraan ben je voor het leven. De ervaringen uit je militaire loopbaan vormen je en blijven je bij. Ze maken wie je bent en daar mag je trots op zijn. Deze kalender is van en voor de veteraan. Voor óns.’
Edwin de Wolf, ambassadeur van de Veteranenscheurkalender

Meer nieuws