[gtranslate]

Politiehart van Ivo Recourt landelijk nieuws

Het boek ‘Politiehart’ van oud-hoofdagent Ivo Recourt is landelijk nieuws. De schrijver schoof daags na de boeklancering op 8 december jl. aan bij Goedemorgen Nederland. Hij vertelde over de passie en impact van politiewerk. Hoe ga je om met de ervaringen van heftige incidenten?

Gewelddadige incidenten

Gewelddadige incidenten, dodelijke ongelukken, suïcides, maar ook respectloos en agressief gedrag. Politiewerk is een roeping, maar kan ook een beproeving zijn. Agenten handhaven de orde op straat. Maar hoe handhaven ze zichzelf? Hoe blijven ze onder dagelijkse druk toch overeind? En overleven ze elke dag weer de soms ingrijpende incidenten? Ivo Recourt deelt zijn ervaringen in Politiehart.

Toenemende agressie

‘Politiehart’ werd officieel gepresenteerd op donderdag 8 december, op de Politieacademie Eindhoven. Een dag later schoof oud-hoofdagent Ivo Recourt aan bij het veelbekeken ochtendprogramma Goedemorgen Nederland. Een van de aanleidingen: de voetbalrellen in de grote steden na de overwinningen van het Marokkaanse elftal. En de toenemende agressie tegen politie en andere hulpverleners.

Weerbaarheid

‘Politiehart’ is meer dan het persoonlijke verhaal van een hoofdagent. Het vertelt over werken onder voortdurende mentale druk. De samenleving lijkt agressiever te worden. Mensen beleven meer stress en uiten dit. Hulpverleners zoals politie moeten daarmee omgaan. Hoe kan de politie waakzaam en dienstbaar blijven? Door weerbaar te zijn.

 

 

Delen:

Meer nieuws