[gtranslate]

Loslaten in vertrouwen

Meer begrip voor en verbinding met mensen met dementie

Dementie raakt steeds meer mensen. Door verdergaande vergrijzing lijden in 2040 ruim een half miljoen personen aan de ziekte. Zij verdienen niet alleen verzorging, maar bovenal begrip.

Terri van Ommen werkt samen met Uitgeverij Kompas aan twee publicaties over dementie. De eerste, Loslaten in vertrouwen, is een bundel korte verhalen, die een periode bestrijken van twee jaar. In de bundel groeien de verhalen toe naar het moment van afscheid: het moment dat haar moeder inhuist in een kleinschalige woonzorglocatie. De ‘zwarte dag’ van het afscheid blijkt echter niet het einde, maar een nieuw begin.

Hiernaast ontwikkelt Terri een podcast samen met Erik van Prooijen, journalist van EenVandaag, die haar volgt op haar zoektocht als mantelzorger naar de juiste zorg voor haar moeder waarbij ze verschillende inspirerende experts interviewt, waaronder specialist ouderengeneeskunde Bert Keizer, ouderenpsychiater en onderzoeker Sjacko Sobczak, Baron Kasper Bormans, TedX speaker, promovendus en onderzoeker en humanitair activist Teun Toebes.

Terri kan tot inspiratie zijn voor diegenen die met dementie te maken zullen krijgen. Voor
mantelzorgers, verzorgenden én verplegend personeel.

Loslaten in vertrouwen verschijnt in het tweede kwartaal van 2024.

Tags :

Delen:

Meer nieuws