[gtranslate]

Deze zomer: Teamschap

Op 1 september 2024 verschijnt bij uitgeverij Kompas het boek Teamschap, over de evolutie van volgerschap en leiderschap in teams en hoe je als organisatie Teamschap kunt ontwikkelen. Bijvoorbeeld met behulp van Feedback en Artificiële Intelligentie (AI). 

Auteur is Jan Kwint, voormalig CEO, COO, Partner en Consultant bij internationale HR-adviesbureaus. Kwint is een expert speaker over de impact van Feedback en AI op Teamschap; de evolutie van Leiderschap en Volgerschap naar Teamschap; en op Teamschap gebaseerde Leiderschapscoaching (TLC). Hij is een gecertificeerde Global Leadership Coach en een Global Team Coach (ICF geaccrediteerde certificeringen). Voorts is hij een affiliate van Hogan (ICN, International Consultancy Network) en de Global Coach Group (GCG).

Jan Kwint gelooft in een teamgecentreerde benadering voor de ontwikkeling van Leiders en Teams: TLC. TLC omvat áltijd teamleden: het team als leiderschapscoach. Het team ervaart immers het gedrag van de leider. De perceptie en feedback van het team is de realiteit van de leider. Elk teamlid is medeverantwoordelijk voor het teamresultaat, voor het geven van open en eerlijke feedback en om misgedrag te signaleren en te rapporteren.

Meer nieuws