[gtranslate]

De eerste AI-bank van Europa

De eerste AI-bank van Europa? bunq natuurlijk! Wie had dat gedacht? Sowieso de tienduizenden lezers van Breken met banken: hét boek over het ontstaan en de groei van bunq. Maar ook de lezers van Ondernemers hebben nooit geluk, waarin Ali Niknam, oprichter van bunq, vertelt over zijn innovatieve en ondernemende manier van denken.

De nieuwe AI heet ‘Finn’. Finn geeft antwoord op vragen, zoals: “Hoeveel geld besteed ik per maand gemiddeld aan boodschappen?” Of: “Hoeveel heb ik dit jaar uitgegeven op Amazon?” Zodat je beter kan plannen, slimmer kan budgetteren, enzovoort. En o ja, met Apple ‘Tap to Pay’ is iedere iPhone met bunq een betaalterminal. Ook daarin is bunq de eerste.

Waar bunq nog meer de eerste mee was? Het was de eerste fintech start-up met een eigen bankvergunning, de eerste bank pocketformaat, de eerste… Alles wat andere banken vervolgens hebben overgenomen! Lees de woorden van Joris Luyendijk maar in het voorwoord van Breken met banken: ‘We staan aan het begin van een revolutionaire periode. De club van Ali loopt in deze revolutie helemaal vooraan.’

Delen:

Meer nieuws