[gtranslate]

‘Breken met banken’: het startup-verhaal van bunq

bunq book break through banking ali niknam‘We zijn een paar dagen verder, maar de boeklancering dreunt nog stevig na… wat een feest was dat ? ! Na ons QR-avontuur in Amsterdam hebben we de bunqer omgetoverd tot party zone en met schrijver Siebe en wat vrienden een drankje (of twee, of… ? ) gedronken. De koffieautomaat draaide de volgende ochtend overuren, maar het was de moeite waard – de boeklancering was awesome! Jullie allemaal superbedankt voor een onvergetelijke dag!’

De boeklancering van Breken met banken is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van bunq – de bank die in je broekzak past. Ontdek bunq! Het ontstaan van een start-up is soms net een soap. Een wild idee dat moet leiden tot een revolutie, lange perioden van onzekerheid en zo nu en dan een flinke ruzie. Siebe Huizinga schreef er het boek ‘Breken met Banken’ over.  Het is het verhaal van bunq, de puur mobiele en eerste echt onafhankelijke bank in decennia. Lees en luister naar het interview op BNR.

Huizinga beschrijft met verve hoe de oprichters worstelden om hun ideaal te verwezenlijken. Gemakkelijk ging dat niet, want je hebt naast een gedegen organisatie allerlei voorzieningen nodig  om een bankvergunning te kunnen krijgen. Die wat lastige weg leverde binnen de groep tal van conflicten op, smakelijk beschreven door Huizinga. Binnen relatief korte tijd lukte het echter en kon bunq beginnen.

De weerklank van het initiatief blijkt uit het feit dat deze tweede, licht herziene druk twee maanden na de eerste verscheen.

Joost Jonker, NBD Biblion

Logo van NBD Biblion

Meer nieuws