[gtranslate]

‘Brandbrief, de andere waarheid over ANBO’ vol in de media

Brandbrief, de andere waarheid over ANBO is vandaag, 4 januari 2016, te horen en te zien op radio en televisie. Vanaf 14.00 uur op Radio1Vandaag. Om 18.15 uur op 1Vandaag op Nederland 1. Radio: Suzanne Bosman, Jan Mom en Bas van Werven. Interviewer van dienst tijdens de televisie-uitzending: Herman Zaalberg.

‘Mijn boek Brandbrief, de andere waarheid over ANBO, verscheen op 17 december 2015. Ik schreef het naar aanleiding van de beschuldigingen door directeur-bestuurder Liane den Haan, eind september dat jaar. Zij beschuldigde bestuursvrijwilligers van fraude en gebruikte dit als argument om onder meer de rekeningen van alle lokale afdelingen van de ouderenbond te blokkeren. Maar Den Haans acties waren vooropgezet en haar beschuldigingen vormden niet meer dan een ‘rechtvaardiging’ van haar eigen daden en beleid. Met Brandbrief hoop ik recht te doen aan al die vrijwillige bestuurders, die gratis hun tijd, geld en expertise aan de opbouw van ANBO tot bloeiende vereniging hebben gegeven. En die inmiddels met tienduizenden leden de ouderenbond hebben verlaten en nieuwe oprichten.’

Zie ook: website EenVandaag en auteur Hetty Zwamborn

‘Ouderenbond ANBO was ooit ’s lands grootste seniorenorganisatie, goed voor bingo-avondjes en belangenbehartiging van onze ouderen. Tegenwoordig is het een haast dictatoriale lobbyclub. Leden lopen weg; bestuurders werden geschorst of geroyeerd. Dit heeft alles te maken met één vrouw: directeur-bestuurder Liane den Haan, ook wel ‘mevrouw Poetin’. Follow The Money en Omroep MAX legden de hand op vertrouwelijke stukken en ontrafelden haar greep naar de macht.’

Het boek Brandbrief van Hetty Zwamborn over het machtsmisbruik, de manipulaties en misstanden bij ouderenbond ANBO heeft dankzij journalistiek onderzoek door Follow The Money en Omroep Max een vervolg gekregen. Opgedoken rapporten en financiele cijfers schetsen een verbijsterend beeld van alles wat er mis is bij de ANBO. U leest het volledige artikel hier.

ANBO-gelden foetsieOnder de titel ‘ANBO-gelden foetsie‘ brengt onderzoeksjournalist Jan-Willem Navis in de Telegraaf van 4 augustus jl. de financiele misstanden bij de ANBO naar buiten. Niet langer alleen tienduizenden senioren, maar ook steeds meer gemeenten vragen zich af wat ANBO-directeur Liane den Haan met de vorig jaar door haar  geconfisqueerde lokale spaargelden en erfenissen van ouderen heeft gedaan. Cijfers stelt ze niet beschikbaar. Was haar machtsgreep van september 2015 ingegeven door de acute geldnood waarin het hoofdkantoor van de ANBO toen al verkeerde?

Meer nieuws