[gtranslate]

Boekpresentatie THE WALKING SOLDIER

Gisteren, 13 september, vond in Groenlo de boekpresentatie plaats van The Walking Soldier van Luitenant Emiel Garstenveld. Aanwezig waren o.a. Ridder Militaire Willems-Orde Gijs Tuinman en Edwin de Wolf, auteur van de bestseller Kampioen op één been. Zijn boek is het avontuurlijke verslag van een loodzware voetreis door Madagaskar.

Emiel Garstenveld, de ‘Walking Soldier’ overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan de militaire veteraan Danny. ‘Zonder jou had ik het avontuur niet overleefd,’ vertelt Emiel. Gijs Tuinman schreef het voorwoord. ‘Doorgaan, volhouden, oplossingen vinden, overleven… Voor Emiel is lopen een metafoor voor zelfontwikkeling, reflectie, leren en zelfbewustzijn.’

De Walking Soldier deelt in zijn boek niet alleen zijn nauwgezette fysieke en mentale voorbereiding en zijn ervaringen met het landschap, de mensen die hij ontmoet en de gebeurtenissen op zijn pad. Hij deelt ook de levenslessen van een militair. Hierbij vertelt hij met beeldende anekdotes over (missie)voorbereiding, tegenslag en de wil om chaos te overwinnen. Omdat ergens op je (levens)pad altijd wel het onverwachte gebeurt.

Zijn boodschap: zware tegenslagen zijn alleen te overwinnen met mentale kracht. De enige juiste mindset daarbij is: altijd voorwaarts blijven gaan. Hoe klein en hoe moeilijk elke stap ook kan zijn. Waarbij het lichaam meer aankan dan je denkt. En je soms op anderen zal moeten kunnen vertrouwen.

Over de schrijver

Luitenant Emiel Garstenveld (1987) is recruiter bij de Koninklijke Landmacht. Zijn geuzennaam ‘Walking Soldier’ verwierf hij met zijn tocht van Normandië naar Arnhem, in de voetsporen van de bevrijders. Sindsdien voltooide hij verschillende uitdagende reizen door Azië en Afrika. Met zijn boek en als veelgevraagd spreker deelt Emiel niet alleen zijn passie voor avontuur, maar ook de lessen die hij leerde bij Defensie.

Meer nieuws