[gtranslate]

Boeklancering Flow in je werk

Blij en trots met onze lancering Flow in je Werk, die 25 april plaatsvond in café De Branding in Utrecht! Het was even passen en meten, maar gelukkig lukte het allemaal. Uiteindelijk waren er 115 enthousiaste deelnemers, van teamleiders, hr-managers en medewerkers tot trainers en coaches.

Siebe Huizinga van Uitgeverij Kompas nam ons op eigen wijze mee gedurende de avond in onze zoektocht naar Flow in je Werk. Masseur Jet Lim legde de link tussen een gezonde geest en een gezond lichaam. Professor Arnold Bakker, arbeids- en organisatiepsycholoog besprak wat flow is, namelijk ‘een bewustzijnstoestand waarbij mensen helemaal opgaan in een activiteit en er intens van genieten’. Verder kwam aan de orde hoe je in flow komt, bijvoorbeeld door middel van job crafting en playful workdesign.
Sociaal psycholoog Michiel Hobbelt ging dieper in op waarom flow belangrijk is in deze tijd. Flow kan bijvoorbeeld preventief werken tegen burn-out. Ook besprak hij tendensen in de samenleving die het ervaren van flow moeilijker maken, zoals het toegenomen perfectionisme, individualisme en materialisme. Het juiste spanningsniveau kan helpen om zo vaak mogelijk in een flow te komen. Work-design consultant Klaas-Jan Reincke maakte duidelijk hoe je flow herkent, hoe je flow kan meten op een wetenschappelijke manier en dat flow een bewuste keuze is. Jij beslist uiteindelijk wat je ervaart. Vervolgens nam Klaas-Jan ons als een ware quizmaster mee in een spel over interessante weetjes over Flow in je Werk. Als laatste presenteerde Klaas-Jan de Flowacademie die meteen van start gaat na de lancering: een Executive Flow programma, een opleiding Flow Professional, Masterclasses en de Flow in Company.
Tot slot vertelde interim manager Ellen van Schaik haar ervaringen over een in company traject die Klaas-Jan en Michiel verzorgt hebben bij haar opdrachtgever UMC Utrecht. Medewerkers van een afdeling namen deel aan 5 workshops. Het unieke van de samenwerking van Michiel en Klaas-Jan is dat deelnemers exact weten waar bij henzelf de flow te halen is en wat je heel concreet kunt doen om in een flow te komen. Iedereen houdt zichzelf een spiegel voor. Dat is veel krachtiger, dan dat je als leidinggevende kan bereiken. Bovendien spaart het enorm veel tijd.
Daarmee was de avond afgesloten. We kregen veel enthousiaste reacties, wat onze eigen flow dan weer aanzienlijk heeft vergroot. Want op deze manier komen we steeds dichterbij onze missie, namelijk om in 2020 ten minste 10.000 mensen aan nieuwe flow-ervaringen te helpen via het geven van praktijkgerichte trainingen! Dank voor jullie aanwezigheid! 🙂

Delen:

Meer nieuws