ANBO-gelden foetsie 5 augustus 2016 – Posted in: Kranten – Tags: ,

ANBO-gelden foetsieBrandbrief van Hetty Zwamborn heeft onbedoeld veel in gang gezet. Het boek verscheen najaar 2015. De andere waarheid over ANBO, die het zo levendig beschrijft, komt nu ook in de media fel aan het licht. Onder de titel ‘ANBO-gelden foetsie‘ brengt onderzoeksjournalist Jan-Willem Navis in de Telegraaf van 4 augustus jl. de financiele misstanden bij de ANBO naar buiten. Niet langer alleen tienduizenden senioren, maar ook steeds meer gemeenten vragen zich af wat ANBO-directeur Liane den Haan met de vorig jaar door haar  geconfisqueerde lokale spaargelden en erfenissen van ouderen heeft gedaan. Cijfers stelt ze niet beschikbaar. Was haar machtsgreep van september 2015 ingegeven door de acute geldnood waarin het hoofdkantoor van de ANBO toen al verkeerde?