‘Brandbrief, de andere waarheid over ANBO’ op 1Vandaag 4 januari 2016 – Posted in: Radio & tv – Tags: , ,

herman zaalberg van 1vandaag over ANBOANBO perikelen op radio en televisie

Brandbrief, de andere waarheid over ANBO is vandaag, 4 januari 2016, te horen en te zien op radio en televisie. Vanaf 14.00 uur op Radio1Vandaag. Om 18.15 uur op 1Vandaag op Nederland 1. Radio: Suzanne Bosman, Jan Mom en Bas van Werven. Interviewer van dienst tijdens de televisie-uitzending: Herman Zaalberg.

Hetty Zwamborn over ANBO

‘Mijn boek Brandbrief, de andere waarheid over ANBO, verscheen op 17 december 2015. Ik schreef het naar aanleiding van de beschuldigingen door directeur-bestuurder Liane den Haan, eind september dat jaar. Zij beschuldigde bestuursvrijwilligers van fraude en gebruikte dit als argument om onder meer de rekeningen van alle lokale afdelingen van de ouderenbond te blokkeren. Maar Den Haans acties waren vooropgezet en haar beschuldigingen vormden niet meer dan een ‘rechtvaardiging’ van haar eigen daden en beleid. Met Brandbrief hoop ik recht te doen aan al die vrijwillige bestuurders, die gratis hun tijd, geld en expertise aan de opbouw van ANBO tot bloeiende vereniging hebben gegeven. En die inmiddels met tienduizenden leden de ouderenbond hebben verlaten en nieuwe oprichten.’

Zie ook: website EenVandaag en auteur Hetty Zwamborn